Trumpf investeert in locatietechnologie plaatbewerking

Het Duitse Trumpf neemt een meerderheidsbelang in het Franse BeSpoon. Laatstgenoemd bedrijf ontwikkelt en produceert sensoren, systeemcomponenten en software voor position-tracking processen. Trumpf stelt dat de innovaties van de Franse firma goed tot hun recht komen in de complexe productie-omgeving van plaatbewerking.

Via position-tracking kan de positie van objecten in ruimtes en productiehallen real-time tot op de centimeter nauwkeurig bepaald worden. Het op UWB (ultra wideband) geinspireerde locatiesysteem van HET Franse bedrijf maakt productieprocessen transparanter. Het Duitse technologieconcern wil de kennis en expertise van BeSpoon gebruiken om volop te investeren in digitale productie.

Het actief besturen en volgen van de productie wordt vereenvoudigd als men een MES (Manufacturing Execution System) combineert met een real-time locatiesysteem. Door de componenten van BeSpoon is de positie van individuele objecten in de productie zoals productieopdrachten en halfproducten – op ieder moment duidelijk. Zo verbindt men de werkelijkheid en de digitale wereld met elkaar. Trumpf stelt de locatietechnologie aan haar klanten in de plaatbewerking beschikbaar. De onderneming ziet ook potentie in het inzetten van de UWB-techniek in de montage-, logistiek- en procesindustrie. Ook op deze gebieden zoekt Trumpf de samenwerking met andere bedrijven op.

Be the first to comment

Leave a Reply