‘Bedrijfsontwikkeling leidt naar verrijking assortiment’

Meer financiële armslag voor verdere bedrijfsontwikkeling en de verrijking van het assortiment met Trane-koudwaterinstallaties. Het zijn volgens Eddy van der Kamp, directeur ICS Cool Energy, enkele voordelen van de overname door het Amerikaanse Ingersoll Rand, begin van dit jaar.

De ICS Cool Energy-divisie van Van der Kamp richt zich op temperatuurbeheersing in de breedste zin van het woord. “We ontwikkelen, bouwen en onderhouden oplossingen voor proceskoeling en –verwarming, temperatuur- en klimaatbeheersing en voorzien in HVAC-systemen.” Over de integratie door de Amerikanen kan hij, gezien de tijdspanne van drie maanden, nog niet veel zeggen. Wel dat de klanten er garen bij spinnen. “Het biedt enorm veel potentie. Neem onze verhuurvloot. Die omvat de meest moderne producten als het gaat over koudwaterinstallaties.”

Verkooptak
Ook de verkooptak kan putten uit meer en nog hoogwaardigere producten. De koelmachines in de productrange zijn, volgens Van der Kamp, duurzaam. “Onderscheiden zich door hun rendement.” Hij wijst op de vernieuwende koudemiddelen die worden toegepast. “Trane is een van de voortrekkers in de wereld als het gaat over de toepassing van vernieuwende koudemiddelen. Daarmee kunnen we ook in de verhuurbranche een slag maken. Ook op het gebied van warmtepompen hebben we nu onderscheidende producten in het assortiment variërend van 66 tot 230 kW. Ook hebben we versies met turbocor compressoren en schroefcompressoren, beide tot 1.600 kW.” Een kenmerk dat op de installaties van toepassing is, is energiezuinig.

Gebruikt als nieuw
ICS Cool Energy richt zich op verkoop, verhuur en service. “Met onze verhuurvloot kunnen we de meest moderne ‘gebruikte producten’ aanbieden. Een totaalproduct waarmee we in tijdelijke oplossingen, zoals bij noodsituaties, kunnen voorzien.” Ook het aanbod gebruikte installaties wordt gekenmerkt door de meest actuele techniek. “Ze zijn nooit ouder dan 3 a 4 jaar waardoor ze praktisch als nieuw worden aangeboden.”

Oplossingen
De oplossingen van ICS Cool Energy als het gaat over proceskoeling en verwarming richten zich op onder meer grote productiebedrijven en de voedselindustrie. Maar ook in utiliteitsbouw en op evenementen doen de installaties hun werk. “Over het algemeen kunnen we uit ons bestaande gamma leveren. Vanzelfsprekend kunnen we wensen van klanten inwilligen, aanpassingen doen waardoor het maatwerk wordt. Denk aan aangepaste regelingen, remote beheer en aanvullende accessoires.”

Optimaliseren
Van der Kamp geeft aan dat met de ICS Cool Energy-apparatuur ondernemers productieprocessen kunnen optimaliseren. Als voorbeelden noemt hij de voedingsmiddelen industrie waar de procestemperatuur doorslaggevend kan zijn. Maar ook in de productie-sector, denk aan proceskoeling, en koelsystemen in grote datacentra vinden de installaties van ICS Cool Energy, direct of indirect hun toepassing.

Service
Vanzelfsprekend is 24/7-service een belangrijk element. “Continuïteit is op veel plaatsen waar onze apparatuur staat van immens belang.” Het klanttevredenheidscijfer op de site van ICS Cool Energy is het bewijs dat expertise hand-in-hand gaat met kwaliteitsproducten. Het bedrijf, waar totaal meer dan 300 mensen werken, is onder meer gevestigd in Sint-Michielsgestel, centraal gelegen in de Benelux waarop de focus voor dit kantoor ligt.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar ICS Cool EnergyMeer informatie