Compacte en veilige opslagsystemen voor metalen platen en profielen

Eurostorage biedt een uitgebreid gamma aan opslagsystemen voor platen en profielen. De opslagsystemen zijn gebaseerd op het principe dat het materiaal makkelijk bereikbaar moet zijn voor de gebruiker en bij voorkeur in de directe nabijheid van de verwerkingsmachine. Een gesprek met Davy Moreels van Eurostorage.

Om de opgeslagen materialen makkelijk te kunnen bereiken, maakt Eurostorage hoofdzakelijk gebruik van uitrolbare laden. “Op die manier kan het materiaal buiten de stelling worden gebracht voor een directe en makkelijke toegang, soms manueel, maar meestal rechtstreeks met de laadbrug,” legt Moreels uit. “De klant kan zijn pakketten dus rechtstreeks in de laden plaatsen bij levering en ook makkelijk weer uitladen voor verwerking. Dit betekent sneller werken, wat een kostenbesparing oplevert qua arbeidsuren. Anderzijds is het voor de operator veel comfortabeler, veiliger en ergonomischer werken.” De manier waarop de laden worden uitgerold, is afhankelijk van het systeem. Er zijn tal van mogelijkheden. De lade kan manueel worden uitgerold, maar voor zwaardere gewichten behoort een draaihendel of zelfs een gemotoriseerde uitvoering tot de mogelijkheden.

In de meest ideale situatie staat het opslagsysteem opgesteld vlakbij de verwerkingsmachine. Moreels: “Zo kan het materiaal heel snel overgebracht worden. Voor de metalen platen wordt er meestal gewerkt met een vacuüm systeem waarbij de platen vlak liggen en worden opgetild door middel van zuignappen. Dit zorgt ervoor dat de operator weinig tot geen fysieke inspanning meer hoeft te doen en de platen enkel moet begeleiden naar de machine door middel van de afstandsbediening. Het is ook mogelijk om de platen verticaal te stockeren. In dat geval worden ze uitgenomen door middel van een platenklem. Dit systeem is tevens aan te raden voor de opslag van kleinere platen of reststukken die manueel uitgenomen kunnen worden.”

Door gebruik te maken van onze opslagsystemen, heeft de verwerkers altijd rechtstreeks toegang tot elke plaat of elk profiel, zegt Moreels. “Hierdoor wordt bijvoorbeeld vermeden dat bepaalde materialen jaren blijven liggen omdat de toegang te moeilijk is of omdat er steeds nieuw materiaal bovenop wordt geplaatst bij levering. Het opslaan van het materiaal in verschillende laden zorgt tevens voor een goede structuur en een duidelijk overzicht van de voorraad. Klanten kunnen bijvoorbeeld stockeren per soort of per project. Hierbij worden de laden vaak gelabeld, zodat onmiddellijk duidelijk is hoeveel materiaal van elke soort er nog beschikbaar is en wanneer er bijbesteld dient te worden.”

Eurostorage biedt specifieke opslagmogelijkheden voor alle types materialen en afmetingen. Kleine platen van 1 à 2 meter tot zware platen van 6 meter kunnen elk in een passende oplossing worden opgeslagen. Van lichte kokerprofielen tot zware, volle assen met bijhorende lengtes van 3, 6 of 12 meter, ook elk type langgoed kan makkelijk in de standaardmodellen worden gestockeerd.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar EurostorageMeer informatie