ABB en Kawasaki promoten cobots

ABB en Kawasaki Heavy Industries slaan de handen ineen om kennis te delen. Ook worden cobots, collaboratieve robots, gepromoot. De bedrijven richten zich voornamelijk op tweearmige robots.

De samenwerking is bedoeld om beleidsmakers, NGO’s en consumenten voor te lichten over de voordelen van collaboratieve automatisering. Ook willen de bedrijven een gemeenschappelijke industriebenadering rond veiligheid, programmering en communicatie opzetten. Wat deze samenwerking bijzonder maakt, is dat het de eerste is op het gebied van cobots. Deze machines vereenvoudigen het leven van de mens en verhogen de productiviteit.

Mensen leveren proceskennis, inzicht en kunnen anticiperen op veranderingen. Robots daarentegen zijn onvermoeibaar en kunnen repetitieve taken razendsnel en zonder kwaliteitsverlies uitvoeren. De samenwerking tussen de industriële automatiserings- en robotleveranciers gebeurt op wereldwijde schaal. ABB is de grootste robotleverancier in Europa, terwijl Kawasaki als één van de grote industriële concerns in Azië te boek staat.