Vakbeurzen Solids Rotterdam en Pumps & Valves onder één dak

Zowel Solids Rotterdam als Pumps & Valves vinden plaats in Rotterdam Ahoy. Deze vakbeurzen zijn op 4 en 5 oktober te bezoeken in de havenstad. Specialisten op onder meer het gebied van bulkgoederen en pompen geven acte de présence.

Solids Rotterdam draait om bulkgoederen. Specialisten in dit vakgebied vertellen meer over de bewerking, verwerking, opslag en transport van droge bulkgoederen. Uiteraard komen ook de laatste innovaties aan bod. De exposanten leveren producten op het gebied van onder meer zeeftechnologie, maalmolens, mengsystemen en drogers. Ook opslag- en transportsystemen zoals silo’s en bigbag-installaties, bandtransporteurs, elevatoren en pneumatische transportsystemen spelen een prominente rol op deze beurs. Andere thema’s zijn milieu- en veiligheid en meet- en regeltechniek.

Solids Rotterdam wordt bezocht door eindbeslissers van multinationals. Ook kleinere bedrijven met specialistische vraagstukken weten deze vakbeurs te vinden. Het event geldt al zeven jaar als de enige vakbeurs in Nederland voor de complete bulksector. Grote bedrijven uit de sector geven presentaties en lezingen. Ook netwerken kan eenvoudig op dit twee dagen durende evenement. Solids Rotterdam is onderdeel van de Solids European Series die zich exclusief richt op de stortgoed verwerkende industrie, met vakbeurzen in Rotterdam, Antwerpen, Dortmund, Zürich, Krakow en Moskou. Deze zes evenementen brengen in totaal 1.100 exposanten in contact met 15.000 bezoekers.

Pompen
Gelijktijdig met Solids Rotterdam vindt Pumps & Valves in Rotterdam Ahoy plaats. Deze vakbeurs voor vloeistofprocessen is vrij te bezoeken door de bezoekers van Solids Rotterdam. Zij kunnen vrij doorlopen naar dit evenement. Pumps & Valves grossiert in onder meer pompen, afsluiters, leidingsystemen en filters. Ook de presentatie van innovaties heeft een prominente rol op deze beurs. De beurs richt zich op onder andere op de olie-, gas -, chemie -, metaal – en (proces)waterbehandelingsindustrie. De doelgroep is de ‘liquid’ industrie. De beurs wisselt sinds 2011 om het jaar tussen Rotterdam en Antwerpen.

Pumps & Valves richt zich op de zakelijke markt. Bezoekers zijn onder meer onder algemeen directeuren, technisch managers, procestechnologen, onderhoudsmanagers, R&D managers en operationeel managers uit verschillende industrieën. Denk dan onder meer aan olie en gas, (petro)chemie, metaal, food en beverage en (proces)waterbehandeling.

Be the first to comment

Leave a Reply