Gevelplaten lijmen in plaats van schroeven

Gevel


Er is geen enkele reden meer te benoemen waarom u gevelplaten niet middels een lijmverbinding met een van de superieure lijmproducten van Tweha kan aanbrengen. Tweha is op dit gebied al 25 jaar toonaangevend. Voor hen is de kwaliteit en duurzaamheid van de lijmverbinding namelijk vanzelfsprekend.

Tweha is een bijzonder bedrijf. In vergelijking met de grote chemische concerns lijkt het maar een kleine speler maar inmiddels wél één met een wereldwijd distributie netwerk, hetgeen de ambitie en kennis en kunde van dit bedrijf bevestigt. Ze zijn letterlijk en figuurlijk volop bezig met zich te richten op de toekomst. Dat willen ze bijvoorbeeld niet alleen doen met een nieuwe website en productlogo’s maar ook in àlles wat ze doen.

tweha 3Tweha is in 1992 opgericht. De activiteiten waren in het begin gericht op het verlijmen van HPL-boeiboorden maar dit groeide al snel door tot de ontwikkeling van complete lijmsystemen voor HPL- en vezelcementgebonden panelen, glas, metalen, steenachtige materialen, zoals natuursteen en keramiek, en recent ook zonnepanelen. En de hoogwaardigheid van deze lijmsystemen wordt ook nog eens bevestigd door het weglaten van primers, waardoor wél bij lagere temperaturen kan worden gewerkt, op één complete arbeidsgang wordt bezuinigd (waardoor ook de kans op applicatiefouten wordt verminderd), én de milieubelasting door het gebruik van deze producten wordt geëlimineerd.

Tweha heeft nadrukkelijk de ambitie om de meest duurzame lijmproducent ter wereld te zijn. Om het milieu te ontlasten, wordt er veel energie gestoken in onderzoek en ontwikkelingen zoals de jongstleden introductie van de volledig Tin-vrije lijmen. Dit is waar Tweha haar concurrenten, de andere lijmproducenten en -handelaren, ver achter zich laat.
Samen met de toonaangevende grondstoffenleveranciers zet Tweha zich in voor een technisch optimaal product en een leefbare omgeving: door grensverleggend te werken, vooroplopen in duurzaamheid en technische ontwikkelingen. En dat niet alleen omdat de klanten er om vragen. Ook is Tweha al jarenlang de initiatiefnemer en drijvende kracht in de ontwikkeling van (Europese) regelgeving, want voor deze ‘nieuwe’ bevestigingstechniek is nog onvoldoende vastgelegd.

tweha 6In het begin van deze eeuw lag de focus nog op verdere uitbreiding in Europa maar ook ‘ver over de plas’ zijn de topproducten van Tweha niet onopgemerkt gebleven. Naast de vertegenwoordiging in meer dan 40 landen volgt binnenkort de eerste buitenlandse vestiging in de USA. Kortom, in tegenstelling van wat u mag verwachten van een organisatie die ‘blijft plakken’, is Tweha voortdurend in beweging.

Wist u overigens dat er jaarlijks wereldwijd maar liefst 2,5 miljard stuks kitkokers (in vergelijk is dat 80 x het volume van de Titanic, elk jaar) in de vuilverwerking terecht komen? Dientengevolge wil Tweha ook investeren in de vermindering van de ‘plastic soep’. De plastic kokers worden binnenkort vervangen door worsten in recyclebare folie. Om dit in de markt breed geaccepteerd te krijgen, gaan zij zelfs zo ver dat de benodigde specifieke kitpistolen straks gratis worden meegeleverd. Ook hier manifesteert Tweha zich weer als meest innoverend, want een schone en duurzame wereld is een pure noodzaak. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze kinderen.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar: Tweha

Be the first to comment

Leave a Reply