Alternatief voor tropisch hardhout

Met NobelWood wordt van duurzaam verbouwd laagwaardig dennenhout met biobased materiaal een hoogwaardige, 100% biologisch alternatief voor tropisch hardhout gecreëerd. Goed beheerde dennenbossen zorgen vrijwel onbeperkt voor de grondstof voor NobelWood. Het hout wordt gemodificeerd met biopolymeren die afkomstig zijn van de afvalbiomassa van rietsuikerstengels.

Na droging en polymerisatie is het voordien zachte naaldhout duurzaam, sterk en stabiel geworden. Het ziet er uit als teak en gedraagt zich er naar. NobelWood is 100% biologisch, uit verantwoorde bosbouw en presteert superieur.

NobelWood voldoet aan duurzaamheidklasse 1. Dat betekent een levensduur van 50 jaar in weer en wind en 25 jaar in contact met grond en water, vergelijkbaar met bijvoorbeeld teak. In de aanloop naar productie is het product al jarenlang getest, ook in extreme omstandigheden. De prestaties laten zien dat het zonder risico kan worden toegepast.

Net als hardhoutsoorten vergrijst NobelWood. De vergrijzing is homogeen zonder vlekken. NobelWood is niet gevoelig voor oppervlakteschimmels (‘blauw’) wat sommige op zich duurzame houtsoorten laten zien. Zo blijft NobelWood een egale zilvergrijze uitstraling houden.

Be the first to comment

Leave a Reply