EMO Hannover 2017: the place to be voor elke metaalbewerker

EMO Hannover metaal beurs

Vakevent EMO Hannover 2017 vindt van 18 tot en met 23 september plaats in Hannover. Op dit evenement staan trends en ontwikkelingen uit de metaalsector centraal. De vakbeurs trekt bezoekers vanuit de hele wereld. Het thema van dit jaar is ‘Connecting systems for intelligent production’.

De voortschrijdende rol van technologie speelt een grote rol in de sector. Het thema sluit daar mooi op aan. “Ondernemers van overal ter wereld onderzoeken de mogelijkheden van digitalisatie. Zij denken dat dit de volgende stap is om hun productieprocessen en logistieke operaties te optimaliseren,” stelt EMO kopstuk Carl Martin Welcker. “Op EMO Hannover worden talloze oplossingen en innovaties tentoongesteld om ondernemers te helpen.”

Digitalisering is een actueel onderwerp dat volop in de belangstelling staat op de beurs. Industrie 4.0 en Smart industry bieden nieuwe kansen en uitdagingen voor de moderne productietechnologie. Ondernemers zoeken naar slimme oplossingen om hun productieprocessen te verbeteren. Optimalisatie is het sleutelwoord dus. In de toekomst worden digitalisering en automatisering van productieprocessen steeds belangrijker. Ook zal de vraag naar een slimme koppeling van alle onderdelen binnen een netwerk stijgen.

Innovaties en bezoekersrecords
Innovaties spelen een grote rol op de vakbeurs. Exposanten presenteren hun nieuwste producten op het event. Bezoekers kunnen deze uitvindingen live in actie zien. De organisatie gaat ervan uit dat er bezoekersrecords worden verbroken. In juni hadden al meer dan 2.000 standhouders zich voor het event ingeschreven. Deze inschrijvingen staan garant voor een beursoppervlak van 177.000 m2 verdeeld over 20 hallen. Vooral Aziatische standhouders doen er dit jaar alles aan om op te vallen en kiezen voor veel standruimte. Tijdens de vorige editie in 2013 bezochten ruim 143.000 bezoekers uit de hele wereld EMO Hannover. Op het moment van schrijven hebben meer dan 2.037 standhouders uit 41 landen zich ingeschreven.

Op de beurs zijn talloze machines en producten in werking te zien. Ook softwareprogramma’s kun je live bewonderen. Naast een beurs valt er meer te beleven op dit vakevenement. Zo kunnen bezoekers een lezingenprogramma bezoeken of speciale tentoonstellingen bekijken. In het lezingenprogramma komen de nieuwste ontwikkelingen en meest opvallende trends uit de sector aan bod.

Be the first to comment

Leave a Reply