Fixture Exchange is uitbreidingspakket voor robots

Cellro

Automatiseringsbedrijf Cellro presenteert de Fixture Exchange. Deze uitbreidingsset zorgt ervoor dat robots voortaan automatisch klemmen van freesmachines wisselen en opbergen. Verspanende bedrijven die produceren, nu (zonder tussenkomst van een operator)  verschillende series in een enkele productiecyclus combineren. Met deze uitvinding wordt aanzienlijk op tijd en kosten bespaard.

De uitbreiding is niet de eerste module die door het automatiseringsbedrijf bedacht is. De Nederlandse onderneming is namelijk al jarenlang actief met modulaire automatisering voor de verspanende industrie. De robotcellen zijn eenvoudig aanpasbaar aan uiteenlopende hardware- en softwaremodules. Dankzij de flexibele en toekomstbestendige eigenschappen van de cellen, kunnen gebruikers jarenlang profiteren van automatisering.

Fixture Exchange is ontworpen met als doel om het Xcelerate-automatiseringssysteem uit te breiden. Het systeem staat te boek als de meest toegankelijke oplossing van Cellro. Dat komt onder meer door het compacte formaat, de ruime opslagcapaciteit en de hoge mate van functionele flexibiliteit. De uitbreiding vergroot de mogelijkheden van het Xcelerate-pakket.

Automatisering
In het verleden moest de operator bij een traditionele freesmachine de machineklemmen handmatig verwisselen. Dat kost behoorlijk wat energie, inspanning en tijd. Voortaan neemt een Xcelerate-robot deze taak over. De automatiseringssoftware van Cellro is daar debet aan. Steeds meer verspanende bedrijven beseffen het belang van automatisering. Dat geldt ook voor organisaties die vooral met kleine en verschillende series werken. Cellro werd in 2004 opgericht. Het bedrijf is producent van geavanceerde automatiseringsoplossingen in de vorm van robotcellen met intelligente besturing. Momenteel is de onderneming gehuisvest in Veenendaal. Cellro richt zich op de verspanende industrie.

Verspanen is de benaming voor metaalbewerking waarbij door middel van bepaald hand- of machinegereedschap materiaaldelen worden weggenomen en spanen (afval) ontstaan. De massa neemt af en de oorspronkelijke vorm verandert blijvend in de richting van de gewenste vorm. Tijdens de bewerking wordt het materiaal verwijderd door afschuiving waardoor spanen of krullen ontstaan. Tegenover de verspanende bewerking staat de niet-verspanende bewerking, waarbij geen spanen ontstaan. Voorbeelden van verspanende bewerkingen zijn frezen, tappen, draaien, vijlen, boren, zagen, kotteren, brootsen (of trekfrezen), slijpen, honen, leppen, schaven en steken. Niet-verspanende bewerkingen zijn bijvoorbeeld walsen, dieptrekken, persen, ponsen, laserbewerkingen, solderen, vonk-eroderen, snijden, lassen, smeden, gieten, vloeiboren en buigen.

Be the first to comment

Leave a Reply