Grijprobot met ogen winnaar op Pitchers Day

Pick-it won de prijs voor beste pitch op de door Trends georganiseerde Pitchers Day. Het Belgische magazine beloonde het softwarebedrijf met de hoofdprijs vanwege diens innovatieve grijprobot. Deze machine kan objecten ‘zien’ en daardoor efficiënter werken.

Pick-it liet negen ondernemingen achter zich. Het bedrijf fabriceert grijprobots die tijdens machinebelading, productie, assemblage en pick and place smarter reageren. Dankzij een slim softwarepakket ‘ziet’ zo’n robot voorwerpen die mogelijk voor problemen kunnen zorgen. Door zulke objecten tijdig te pakken, wordt het productieproces niet verstoord en daardoor dus niet onderbroken. Dat scheelt veel tijd. Pick-it wil een 3D-camera, processor en software in de robots implementeren. Deze zogenaamde ‘smart robots’ kunnen moeiteloos gangbare robots – en zelfs menselijke medewerkers aan de productielijn – vervangen.

De software zorgt ervoor dat verschillende producten en scenario’s toepasbaar zijn. Zo kunnen de objecten die opgepakt moeten worden ook los in een bak of op een pallet liggen. De robots functioneren dus niet alleen op een transportband. Het systeem is gebruiksvriendelijk en vereist geen intensieve training. De software met 3D-vision kan werken op ABB, Fanuc, Kuka, Stäubli, Universal Robots en Yaskawa. Pick-it investeerde 750.000 euro in het systeem. Naar verwachting haalt deze start-up in het eerste jaar een omzet van 1 miljoen euro. Momenteel zijn er wereldwijd zo’n 2 miljoen ‘blinde’ grijprobots actief. Pick-it wil hierop inspringen door diens grijprobots prominent voor het voetlicht te brengen.

 

Be the first to comment

Leave a Reply