Mkb-bedrijven metaalsector innoveren te weinig

Brancheorganisatie Koninklijke Metaalunie vindt dat er te weinig vernieuwing plaatsvindt in de metaalsector. Bedrijven moeten meer gebruik maken van de expertise van onderzoeksinstellingen. Door innovaties door te voeren, kan de productiviteit in de sector verhoogd worden.

Beleidsmedewerker Peter van der Mars is verbonden aan de Koninklijke Metaalunie en laat het Financieel Dagblad weten dat er het één en ander schort op het gebied van communicatie met de sector. Zo wordt er te weinig met en te veel over het mkb gesproken wordt. “Nagenoeg alle regelingen zijn vanuit een bureau in Den Haag bedacht voor het mkb,” stelt Van der Mars. De sector zelf wordt te weinig bij het ontwerpen van nieuwe plannen betrokken. De zogenaamde ‘MKB Knowledge Deal’ moet voor beterschap zorgen. Deze overeenkomst moet het kennisniveau verhogen.

Voorzitter Fried Kaane van de Koninklijke Metaalunie: “Om concurrerend te blijven, moeten mkb-bedrijven innoveren. Daarvoor is kennis nodig. Om die kennis beter te ontsluiten naar het mkb-bedrijf heeft Metaalunie de MKB Knowledge Deal ontwikkeld.” Kaane tekende samen met voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland en bestuursvoorzitter Paul de Krom van TNO deze overeenkomst. “Nederland is kampioen kennisontwikkeling, maar de toepassing van die kennis in het mkb kan en moet nog veel beter. Het is goed dat het vraagstuk van kennisverspreiding nu door het georganiseerd bedrijfsleven samen met TNO wordt opgepakt met de Knowledge Deals,” besluit Van Straalen.

Be the first to comment

Leave a Reply