MetalFAB1 3D-printsystemen voor het Sauber F1 Team

Het Sauber F1 Team nam onlangs het eerste MetalFAB1 systeem van Additive Industries in ontvangst. Het F1-team kan dankzij deze innovatie onderdelen in metaal printen. Het gezelschap heeft ruim tien jaar ervaring met printen in 3D, maar dan op het gebied van plastic. Nu maakt het team de overstap naar metaal.

Het MetalFAB1 systeem zorgt ervoor dat er sneller onderdelen voor Formule 1 racewagens, windtunnelmodellen en opdrachten voor derde partijen gemaakt kunnen worden. Ontwikkelaar Additive Industries levert twee van deze installaties. De eerste is al voorzien en de tweede volgt later. Het systeem gebruikt de zogenaamde powder bed fusion techniek. Bij deze methode wordt metaalpoeder met lasers uitgehard om zodoende laag voor laag metalen producten te creëren.

Additive Industries heeft naar eigen zeggen ‘het eerste geïntegreerde additief productiesysteem voor metaal’ op de markt gezet. In één systeem zijn zowel het 3D-printproces, de warmtebehandeling van het materiaal, het geautomatiseerd verwijderen van producten uit de printer en de opslag van geprinte producten geïntegreerd. Met de MetalFAB1 print je objecten met een omvang van maximaal 400 bij 420 bij 400 millimeter.

Met de levering van de MetalFAB 1 systemen aan het Sauber F1 Team gaat Additive Industries een driejarig technologiepartnership aan met de ploeg. In ruil voor de samenwerking mag Additive Industries een state-of-the-art productiefaciliteit van Sauber in het Zwitserse Hinwil benutten. Deze trainingsfaciliteit is bestemd voor Europese klanten.

Be the first to comment

Leave a Reply