Robotfabrikant Kuka breidt uit

Robot

Kuka wil een nieuwe hoofdvestiging en daar hangt een prijskaartje van 100 miljoen euro aan. De productiehal van de fabrikant van industriële robots en automatiseringssystemen komt in het Duitse Augsburg te staan. Het twee verdiepingen tellende pand moet in 2025 klaar zijn en 1.600 arbeidsplaatsen creëren.

Naast een productiehal werkt men ook aan een Kuka Campus voor start-ups. De huidige accommodatie is duidelijk te klein geworden om de groeiende onderstroom af te handelen. In de Kuka Campus zoekt de fabrikant de samenwerking op met bedrijven en het Ausburg Innovation Park. De robotfabrikant profiteert van de wereldwijde toename van investeringen in de automatiseringstechnologie. Industriële robots worden namelijk steeds vaker ingezet.

Orderintake

In het tweede kwartaal van dit jaar nam de orderintake met 12,8 procent toe. Met een netto winst van 33,6 miljoen euro harkte de onderneming driemaal zoveel omzet binnen dan voorgaande jaren. Kuka’s robotics tak heeft een orderintake van 350 miljoen euro en draagt voor meer dan een derde bij aan de verkoopcijfers. In het voorbije kwartaal stond de System divisie garant voor 437 miljoen euro aan nieuwe orders. Het recentelijk overgenomen Swisslog – mobiele units voor robots – draagt 234 miljoen euro bij.

Be the first to comment

Leave a Reply