KTR breidt programma uit met thrusterremmen

Het aanbod van KTR is uitgebreid met thrusterremmen. De elektro-hydraulische remsystemen van de KTR-STOP TB-lijn zijn verkrijgbaar als schijf- en trommelremmen. Dit aanbod van industriële remmen is inzetbaar als bedrijfs- en veiligheidsrem.

Schrijfrem

De KTR-STOP TB S schijfrem is in drie maten leverbaar in zowel linkse als rechtse uitvoering. Bij de maximale schijfdiameter van 900 mm produceert de rem een remkoppel tot 15.200 Nm. De trommelrem van KTR is in zeven maten verkrijgbaar. De grootste trommeldiameter is 710 mm en kan remkoppels tot 10.000 Nm genereren. De remblokken zijn optioneel leverbaar als ‘organisch’ of ‘sintermetaal’.

De veerbediende remmen bevatten elektro-hydraulische thrusters voor het lossen van de rem. De ingekapselde cilinder verhoogt het beschermingsniveau tegen beschadigingen en vuil. Het ontwerp van de rem is volgens DIN 15435 ontworpen en kan probleemloos in bestaande systemen worden geïntegreerd. Denk dan aan kranen, lieren en staalfabrieken.

Het ontwerp van de remmen vindt plaats in het Duitse KTR Competence Center for Brake Systems in Schloß Holte-Stukenbrock. Naast ontwikkeling en productie test men ook prototypes en producten. Zo wordt de werking en sterkte van remmen getest onder verschillende omstandigheden. De remmen moeten namelijk in omgevingstemperaturen tot -40 graden Celsius kunnen functioneren.

Be the first to comment

Leave a Reply